River2Sea nieuw voor 2014

River2Sea new 2014 productsRiver2Sea heeft voor 2014 weer enkele nieuwe kunstaasjes op de markt gebracht. River2Sea wordt steeds populairder in Nederland. Uit de nieuwigheden voor 2014, zijn een aantal kunstaasjes prima geschikt voor de Nederlandse roofvissen. Ik stel een 3-tal nieuwe kunstaasjes graag aan je voor.

Mr Whiggley
mr whiggley_2Hèt kunstaas waar men op zit te wachten, uniek in zijn soort. Het is een zeer soepele 26,5 cm grote softbait van ontwerper Larry Dahlberg (bekend van de Dahlberg Frog). Neem je de softbait mee uit zwemmen dan kan je er mee twitchen, jerken of gewoon binnenvissen. Door de grote soepelheid van de softbait heeft het een unieke actie die grote snoek over de streep kan trekken. Denk aan het vissen aan de randen van de wierbedden op groot water maar sluit ook de polder niet uit. Snoek is zeker niet vies van een grote hap.  Klik hier voor meer informatie en beschikbare kleuren én check out dit filmpje waarin Larry Dahlberg verteld over zijn Mr. Whiggley.

S-Waver 200
s-waver-200 arariNaast de bestaande 12 cm en 17 cm versies komt er nu ook een 20 cm versie op de markt met mooie kleurstellingen. Mensen die met mij vissen weten dat ik bijzonder gecharmeerd ben van de S-Waver. Het heeft van zichzelf al een slangachtige actie bij binnendraaien maar je kan er perfect mee jerken waarbij het zich dan ook als een glider gedraagt. Snoeken zijn er absoluut niet vies van. De 12 cm is voor mij al vaak succesvol geweest in de polder. Maar nu komt er een 20cm versie. Prima voor groot water om bijv. de plateaus en wierbedden uit te kammen. Tripje naar snoekrijke Zweden volgend jaar? Dan moet de S-Waver 200 zeker in je koffer! Tevens is er een nieuwe kleur beschikbaar vooralsnog alléén voor de 20 cm versie: de Arari. Voor meer informatie en beschikbare kleuren, klik hier.

Goon:
Goon_2Tot slot de deep diving crankbait: de Goon. Speciaal voor de liefhebbers van dieplopend kunstaas voor grote baars en snoekbaars. We kennen allemaal het liedje “Wiggle, whiggle” wel. Dit slaat gewoon op de Goon! De Goon is een 7 cm grote drijvende crankbait met een unieke lipdesign. In het midden van de lip zit een uitsparing wat er mede voor zorgt dat deze crankbait een agressieve waggel heeft. De maximale duikdiepte ligt rond de 4.80 meter. Beste vistechniek is bij het binnenvissen pauzes in te lassen waardoor de crankbait snel stijgt. De truck om dus over obstakels onder water te vissen. De Goon heeft ook een zgn. weight-transfer system”. Kogeltjes in het lichaam wat naar voren schiet bij het werpen waardoor verre en nauwkeurige worpen mogelijk zijn. En zorgen voor een ratel. Wil je meer weten over dit mooie baars kunstaas, klik dan hier voor  informatie incl. de kleurstellingen.

Tot zover de laatste nieuwtjes over River2Sea.

Share Button

River2Sea nieuwtjes voor 2013

Van een aantal populaire kunstaasjes heeft River2Sea voor 2013 nieuwe kleuren gelanceerd. River2Sea begint steeds bekender te worden in Europa. Hoog tijd dus dat er dit jaar ook een Europese website wordt gelanceerd met informatie over de bekendste kunstaas maar ook kunstaas speciaal voor de Europese markt. Ten behoeve van de nieuwtjes van River2Sea in 2013 beperk ik mij tot een 2 tal nieuwtjes.

S-Waver: nieuwe kleuren
Mijn favoriete swimbait: de S-Waver. De S-Waver zijn er in 2 lengtes: 12 cm en 16,8 cm. Aan het bestaande assortiment van 8 kleuren zijn nu een 4-tal nieuwe kleuren toegevoegd:
“Yellow Perch”, “Abalone Shad”, “Herring”en “You know it” (hoe verzinnen ze het, die Amerikanen 🙂 ).

 

 

 

Nieuwe crankbait:  Biggie
Een nieuw stukje kunstaas in de categorie crankbaits, ontworpen door R2S Pro staffer en Professioneel baarsvisser Ish Monroe (waarschijnlijk groot fan van de overleden rapper Notorious B.I.G, maar dat even terzijde). De Biggie is een prima stukje kunstaas voor het vissen op baars, maar onderschat deze niet in de polders. De snoek lust ze graag.
Er zijn 2 modellen (die Amerikanen zijn gek op verzinnen van namen), nml. de Biggie Poppa (67 mm) en de Biggie Smalls (57 mm). De Biggie is verkrijgbaar in 10 kleuren. Favoriete kleur: Real Perch (zie foto), Da’Heater en de Krackel. Binnen deze 2 modellen heb je weer 2 varianten:

  • Bumpin’ Rattle Fast Floater:  groot drijfvermogen. Ideaal om tijdens binnenvissen pauzes in te lassen. Dan stijgt de Biggie snel. Dus prima te sturen over onderwaterplanten en evt obstakels op de bodem. Opgegeven diepte 90-150 cm, maar is zeker dieper te vissen.
  • Creepin’ Slow Floater: deze variant stijgt minder snel. Dit maakt deze crankbait prima geschikt om deze twitchend (korte vinnige tikjes) binnen te vissen. Opgegeven diepte tot 1.20m maar is ook zeker dieper te vissen. Doe deze plug aan je spinhengel in de polder of stadswater. Vooral als snoek op klein aas jaagt. Twitch binnen de Biggie en las pauze momentjes in.

Een prima review is overigens te lezen op de website baarvissen.nl van Bernd van Broekhoeven.

 

 

 

 

Nieuwe topwater lure: Rover
Een sigaarvormige oppervlakte plug met een ‘walking the dog ” (zig/zag) actie in het oppervlakte is ontwikkelt door R2S Pro Staffer en proffesioneel baarsvisser Scott Martin. Dit is een perfect aasje voor onze roofblei maar ook voor de zeebaars. 2 Lengtes: 98 mm en 128 mm. De Rover heeft 3 dreggen. De staartdreg is voorzien van wat veertjes. Mijn advies is om de voorste of middelste dreg er af te halen en te vervangen voor een splitring om de actie zo min mogelijk te beïnvloeden. De Rover komt in 10 fraaie kleurstellingen.

 

 

 

 

De nieuwe River2Sea catalogus voor 2013 is nu ook online te bekijken via de website van River2Sea. Take a look.

Share Button

The River2Sea Revolution

The River2Sea Revolution

A decade has now passed since the River2Sea brand was first introduced to the Australian market. With its humble beginnings of 10 lure bodies it has now spread to approx 400 different styles and sizes. Some of these are already icons in the fishing scene. A giant leap forward in 10 years and product development still the number one priority together with ever improvements to quality and finish.

The appeal has spread worldwide with River2Sea brand products now sold in the USA, Malaysia, Thailand, Italy, Greece, Turkey, France, Spain and Latvia and most certainly more markets in the pipeline.

The brand philosophy remains stead fast as from the outset of Best Action – Best Finish – Best Quality – Best Price at all times. Be part of the River2Sea Revolution and fish with a River2Sea lure.
Check also for more info the River2Sea USA website.

Update:
River2Sea European Push. River2Sea has set his sights on Europe and formed a Netherlands-based company to sell their lures. They will be looking to recruit experts in their fields who can help to design lures that will be succesful on their waters. River2Sea’s goal is to have their ownEuropean line of lures suitable for pike, perch and zander fishing. A website will be launched soon.

Read the full article here

Share Button