Baarzen in Delft

Na het succes van Streetfishing Den Haag 2012 organiseerde de Roofviscommissie  een eigen wedstrijd in Delft aan het Rijn-Schie kanaal (omgeving Kanaalweg). Dit keer geen regen bij de uitjes maar een zeer warme nazomerse dag. Hoe zouden de vangsten zijn?

Zaterdag weersvoorspellingen maar eens gekeken. Voor zondag een zeer hete nazomerse dag. Snel iedereen gemaild, gesms’t etc. om het programma te vervroegen met een uur en ook eerder te stoppen.

Na het succes van Streetfishing Den Haag van een week geleden en met wat prijzen achter de hand stond er een roofvisuitje in Delft aan Rijn-Schie kanaal, omgeving Kanaalweg op de kalender. De Roofviscommissie besloot er een wedstrijd van te maken. Zo’n 25 personen waaronder een 6-tal jeugdige roofvissertjes stonden aan de start. Het begon al lekker, Haakon was de scorekaarten vergeten. Deze lagen dus nog op de keukentafel. Dan maar iedereen onthouden.

De groepen splitsten zich. De ene groep ging richting Station Delft, de andere juist de andere kant op. Richting station werd het water steeds vuiler, dikke olielaag. Later hoorden en zagen we ook dat er een grote hijskraan in het water was gevallen. Bij de bruggen kwamen de eerste baarzen boven water. De mini shadjes met lichte loodkopjes vielen beter in de smaak dan de plugjes. Althans dat leek zo. De plugjes leverde veel volgers en ook wat missers op voor o.a. mijn persoontje. Mitchel, onze jeugdige baarsexpert, had meer succes met de shadjes. Ook Raymond Renirie, karperexpert welke zich nu onderhand ook roofvisexpert mag noemen en zijn visvrienden vingen regelmatig hun baarsje.

Echter Lex en Gert waren niet de kant van het centrum opgegaan en zij hadden veel succes met zinkende plugjes en hun aantallen liepen rap op, 27-27 via What’s app ontvangen. Wel frustrerend als je er zelf nog maar een paar baarzen gevangen hebt. Maar wel gegund.

Al duidelijk bleek dat er een aantal cracks er boven uit staken in baarsvangsten. Gelukkig werd er ook een snoekje gevangen door Joop Philips. Nieuw lid van de Roofvisafdeling en dit was meteen zijn eerste uitje. Arie en Daan Jonkman en hun vriendje Glenn den Ouden kozen voor een andere tactiek. Zij doken de aanliggende grachten in, baars peuteren bij de lelies in plaat van op het kanaal. En niet zonder succes. De jongens vingen mooie maatse 20+ cm baarzen.

Zo verstreek de ochtend. Het werd warmer en warmer en de groep van Haakon welke rond het station van Delft vissen hadden het taai in het met benzine besmeurde water. Pas op stekken waar door wind deze van olie gevrijwaard bleven kwamen uiteindelijk de baarzen op het droge. Vooral door met 3 cm shadjes van Reims op een licht loodkopje  te pielen tegen de kant aan. Vooral Raymond had hier veel succes. Wel handig zo’n tellertje!Rond het middaguur werd het zeer warm en de vangsten namen rap terug. Met plug was gewoon niets meer te vangen, ook weinig volgers. Echter toch bleven de meeste door vissen. Inmiddels was de groep van Haakon ook weer weg uit het centrum en werd het kanaal afgevist langs de kantjes. Hier voor Haakon ook succes met zijn River2Sea Hi Dep65 plug, een mooie 22 cm baars.

 

Met de wedstrijd nog een uurtje te gaan haakten Gert en Lex af. Lex was gestopt op 28 baarzen en Gert was zelfs de 30 gepasseerd. Alles gevangen op de Illex DD Chubby. Op een gegeven moment belandden ik, Raymond, Ton met nichtje Lauri en de anti-snoeker Dennis bij een lage brug welke in verbinding stond met het kanaal. Hier werden uiteindelijk wel wat baarzen gepakt, waaronder een dikke 30’er voor Raymond. Onder de brug, waar de weg overheen liep, bleek gewoon een grote school baarzen te zitten. Dus met dit warme weer zit de baars op de donkere plekken. De een na de andere baars werd gevangen door Haakon en Dennis. Dennis verspeelde wel 2 onderlijntjes, maar als echte karperaar ben je het finesse werpen met een licht spinhengeltje niet gewend. Na ruim een kwartiertje was de koek op en hadden de baarzen het spelletje wel door.

Dit was meteen het laatste wapenfeit want het was tijd, 14:00. Snel terug naar de auto voor de prijsuitreiking. Bij de senioren was Raymond Renirie winnaar geworden met de meeste punten voor de meeste baarzen, nml. 36 stuks. Ook waren er tbv 2 jeugleden een prijsje. Beste jeugdlid was Glenn den Ouden vooral dankzij de maatse  vissen en 2e werd Mitchel Mulder.

Kortom zeker een geslaagde én warme dag in een mooi baarswater in Delft.

Share Button

2 thoughts on “Baarzen in Delft

Reacties zijn gesloten.