The Pig Jerkbait

Lengte: 15 cm (6”)
Gewicht: 82 gram
Suspending

The Pig is oorspronkelijk een jerkbait van de Amerikaanse firma Odyssey Lures. Echter deze firma is ermee gestopt en heeft de rechten verkocht, vermoedelijk aan de Taiwanese kunstaasfabrikant Strike Pro. De Zweedse distribiteur CWC verdeelt de Pig jerkbait. In Nederland en Duitsland wordt deze jerkbait door Pikemaster Lures verdeelt aan de hengelsportwinkeliers.

The Pig is een houten jerkbait uit de glider familie. Vis deze jerkbait met korte, neerwaartse en krachtige halen. Dus geen vinnige tikken, maar juist haaltjes of rukjes (hoe je het noemen wilt) geven. Dan krijgt deze jerkbait zijn zig-zag actie waarbij hij ook nog eens een rollende beweging maakt. Las ook voldoende pauzes in na een aantal haaltjes. Vaak komt dan juist de aanbeet.

Door het inlassen van deze pauzes is deze jerkbait traag binnen te vissen, ideaal voor de koudere jaargetijde waar het net even wat langzamer mag.

De jerkbait is prima in te zetten in de polder. De jerkbait gaat niet diep, zo’n max. 50 cm onder het oppervlakte, mede afhankelijk van het soort onderlijn (gewicht) wat je gebruikt.

Het gewicht is helaas wat aan de hoge kant, maar de weerstand in het water valt reuze mee.

Er zijn voldoende kleuren van The Pig Jerkbait beschikbaar. Goede kleuren zijn de baars/snoekachtige kleuren (groen/zwart): codes 16/24/73/77 en wat opvallende kleuren voor troebeler water (rood/zwart): codes 67/76. Prijs €23,95.

 

 

 

 

 

 

 

Een filmpje van de actie van the Pig Jerkbait:

Share Button

1 thought on “The Pig Jerkbait

  1. leuk Haakon
    Vooral doorgaan
    Veeel beter dan dat gezwijmel over “The Boss” ;)-
    Misschien moet je die testjes allemaal zelf doen met een filmpjes natuurlijk in het nederlands

Reacties zijn gesloten.