River2Sea nieuwtjes voor 2013

Van een aantal populaire kunstaasjes heeft River2Sea voor 2013 nieuwe kleuren gelanceerd. River2Sea begint steeds bekender te worden in Europa. Hoog tijd dus dat er dit jaar ook een Europese website wordt gelanceerd met informatie over de bekendste kunstaas maar ook kunstaas speciaal voor de Europese markt. Ten behoeve van de nieuwtjes van River2Sea in 2013 beperk ik mij tot een 2 tal nieuwtjes.

S-Waver: nieuwe kleuren
Mijn favoriete swimbait: de S-Waver. De S-Waver zijn er in 2 lengtes: 12 cm en 16,8 cm. Aan het bestaande assortiment van 8 kleuren zijn nu een 4-tal nieuwe kleuren toegevoegd:
“Yellow Perch”, “Abalone Shad”, “Herring”en “You know it” (hoe verzinnen ze het, die Amerikanen 🙂 ).

 

 

 

Nieuwe crankbait:  Biggie
Een nieuw stukje kunstaas in de categorie crankbaits, ontworpen door R2S Pro staffer en Professioneel baarsvisser Ish Monroe (waarschijnlijk groot fan van de overleden rapper Notorious B.I.G, maar dat even terzijde). De Biggie is een prima stukje kunstaas voor het vissen op baars, maar onderschat deze niet in de polders. De snoek lust ze graag.
Er zijn 2 modellen (die Amerikanen zijn gek op verzinnen van namen), nml. de Biggie Poppa (67 mm) en de Biggie Smalls (57 mm). De Biggie is verkrijgbaar in 10 kleuren. Favoriete kleur: Real Perch (zie foto), Da’Heater en de Krackel. Binnen deze 2 modellen heb je weer 2 varianten:

  • Bumpin’ Rattle Fast Floater:  groot drijfvermogen. Ideaal om tijdens binnenvissen pauzes in te lassen. Dan stijgt de Biggie snel. Dus prima te sturen over onderwaterplanten en evt obstakels op de bodem. Opgegeven diepte 90-150 cm, maar is zeker dieper te vissen.
  • Creepin’ Slow Floater: deze variant stijgt minder snel. Dit maakt deze crankbait prima geschikt om deze twitchend (korte vinnige tikjes) binnen te vissen. Opgegeven diepte tot 1.20m maar is ook zeker dieper te vissen. Doe deze plug aan je spinhengel in de polder of stadswater. Vooral als snoek op klein aas jaagt. Twitch binnen de Biggie en las pauze momentjes in.

Een prima review is overigens te lezen op de website baarvissen.nl van Bernd van Broekhoeven.

 

 

 

 

Nieuwe topwater lure: Rover
Een sigaarvormige oppervlakte plug met een ‘walking the dog ” (zig/zag) actie in het oppervlakte is ontwikkelt door R2S Pro Staffer en proffesioneel baarsvisser Scott Martin. Dit is een perfect aasje voor onze roofblei maar ook voor de zeebaars. 2 Lengtes: 98 mm en 128 mm. De Rover heeft 3 dreggen. De staartdreg is voorzien van wat veertjes. Mijn advies is om de voorste of middelste dreg er af te halen en te vervangen voor een splitring om de actie zo min mogelijk te beïnvloeden. De Rover komt in 10 fraaie kleurstellingen.

 

 

 

 

De nieuwe River2Sea catalogus voor 2013 is nu ook online te bekijken via de website van River2Sea. Take a look.

Share Button