Een druilerige zondag met een gouden rand

Datum: 17 maart 2013
Locatie: Oude Haven gebied Rotterdam / Kralingse Plas / Nesselande
Target: roofvis wat maar wil bijten
Kunstaas: River2Sea S-Waver 168

Na ruim 5 weken herstel van de griepvirus stak een ander hardnekkig virus weer de kop op: het roofvis-virus. Al een lange tijd door bovenstaande oorzaak én het zeer koude weer in Nederland met veel sneeuw en ijs geen hengel aangeraakt. Een nieuwe Streetfishing hengel (Mitchell Mag Lite Pro 2-7 gr) schreeuwde het uit om getest te worden. Maar ook een jerkhengel en een doosje jerkbaits gingen mee voor als de baars niet mocht bijten vandaag.

Goede vismaat Gert ging mee, op weg naar Oude Haven gebied in Rotterdam. Eens kijken of de dikke baarzen al wat actiever waren. Vorig jaar rond eind maart werden, in een door mij georganiseerd roofvisuitje van de Roofvisafdeling van de ‘s-Gravenhaagse Hengelsport Vereniging, zeer veel grote baars (30+/40+) gevangen, voorwaar een echte baarsbonanza.

Maar helaas, totaal geen actie in het water, niet met allerhande dieplopende Hornets en Illex plugjes als met het dropshotten. Temperatuur water was gewoon te laag en dag ervoor een Streetfishing leger had ook dit gebied onveilig gemaakt. De baars en snoekbaars lag zo vast als een huis. Andere tactiek dus.

We hadden ook onze baitcasters en jerkbaits / pluggen bij ons voor de groter rovers. Plan werd het afvissen van de kanten in de kommetjes van de Kralingse Plas. Gert zei nog veel belovend “eerste worp is raak”. Krijgt hij toch bijna gelijk! Misser van formaat op zijn kunstaas, gigantische kolk. Dat was een zeer grote 100+ cm snoek. Ik stond zo’n 3 meter naast mij met een River2Sea S-Waver te werpen. Niet stekkenpezen maar Gert weer de kans geven. Helaas liet de snoek zich bij hem niet zien. Maarrrr wel bij mij. Ook voor mij een gigantische misser en kolk, maar voor ik mijn scheldwoordjes kon afmaken kwam direct de herkansing en dook de snoek vol op de S-Waver. Hangen!! En een flinke brul van mijn kant ging de plas over.

Ik zette me schrap voor een geweldige dril. Maar niets van dat, een paar korte runs en that’s it. Uitgedrild kwam de snoek naar de kant. Wat bleek; mijn onderlijn zat om zijn bek gedraaid, de snoek kon haar bek niet openen. Tja dan heb je geen energie. Probeer maar eens sprintjes te trekken met je mond dicht en door je neus ademend. Dat hou je niet lang vol. Tenminste ik niet.

113 cm_170313

Gert, als goede vismaat, pakte de dikke snoekmadame uit het water. Ik kon meteen mijn nieuwe Baker Hookout tang uitproberen en het onthaken ging vlotjes. Snel opmeten want we waren nieuwsgierig naar aantal cm: 113 cm! Mijn 2e 110+ cm. Inmiddels hadden zich rond ons ook wat oude van dagen verzameld en konden we tijdens het onthaken en de fotoshoot ook een biologieles over de snoek verzorgen. 113 cm_2_170313Hierna snel de dame teruggezet zodat ze straks voor mooi nageslacht kan zorgen. Mijn dag kon niet meer stuk. Even later miste Gert wederom een snoek, maar die ging niet meer in de herhaling.
We besloten i.v.m de drukte aan wandelaars te verkassen. Nieuwbouwwijk Nesselande was de volgende locatie.

Eerst was het plan om in het water in de woonwijk te vissen. Aantal weken geleden had Gert goed gescoord maar nu deden we dat niet. Mooie slootjes, maar de roofvissen hielden de kaken op elkaar. Dan maar door naar het park. Auto geparkeerd bij de Metro.

Hier verspeelde Gert zijn Fatso Crank aan een onderwater opstakel. Ik bleef stug doorvissen met mijn River2Sea S-Waver. Never change a winning team. Even later zag een snoekje van zo’n 60 cm wel wat lekkers hierin. Had nu meer gevecht als die 113 cm.
Na het osnoek 60 cm 17032013nthaken weer snel teruggezet. 2 Worpen later was het weer raak! Dat ging lekker. Dit keer een kleine rakker ongeveer 50 cm kon de verleiding niet weer staan. Na wat luchtacrobatiek, lag ze stil voor de kant als een volleerd model. Gert stond nog steeds droog. Niet leuk voor hem. Ik had een mooie smile op mijn gezicht die er ondanks dat het frisser werd er niet meer afgeslagen kon worden.

snoek 50 cm 17032013

We hebben nog een stuk verder de boel uitgekamd rond het metrostation, helaas geen resultaat. Tijd om naar huis te gaan, voor een warme douche en warme hap op schoot voor de buis tijdens Studio Sport..

Share Button