De eerste paar dagen in Dalsland

Hemelvaartsdag in de ochtend na de auto vol geladen te hebben met tassen kunstaas, hengels en natuurlijk wat kleding gingen ik Lex en Gert met de auto van Gert richting Dalsland, Zweden.
Afbeelding 025Eerste etappe was Kiel, Duitsland alwaar we de nachtboot naar Götenborg namen. Stenaline “Making good time”. Hopelijk gaan we het mee maken. Aan boord zouden we andere vismaten ontmoeten zoals Wim, Walter en Hans die ook met mij meegaan naar Dalsland. Daarnaast ook andere bekende vissers van Facebook ontmoet welke allemaal richting Zweden gaan. Afspraken voor gezamenlijke bbq’s waren snel gemaakt. De reis verliep voorspoedig. Nagenoeg geen stau in Duitsland en we kwamen ruim 1 uur voor inchecken aan in Kiel samen met een stoot Delorean “back to the future auto’s”. Die zie je nagenoeg nooit en nu een 4-tal.SAMSUNG CAMERA PICTURES Het avondeten aan boord was prima. Veel vis en schelpdieren. Dus lekker bunkeren. Hierna de “Pianobar” in voor een biertje en om Walter zijn verjaardag te vieren. Tevens mee gedaan aan de muziek quiz. Google is your best friend maar toch eerlijk gespeeld en wat blijkt! Heb ik gewonnen; een enkele reis Kiel – Götenborg of andersom voor 2 personen. Dus als iemand nog die kant heen wilt . . .

De bootreis verliep voorspoedig. Helaas slecht geslapen. Last van mijn rug. Na het verlaten van de boot op weg richting Edsleskog, de eind bestemming. Deze werd na enkele uren rijden door het prachtige landschap van Zweden bereikt. Werd een hartelijk weerzien met Johan en Hanneke, de uitbaters van Wärdshus Edsleskog.

Als eerste lunchen; Zweedse balletjes met tomatensaus op een lekker vers broodje en wat bakken koffie. Daarna auto uitladen, spullen op de kamers leggen en visspullen in de schuur. Wim, Hans en Walter waren inmiddels ook gearriveerd. Hierna wat hengels optuigen en snel even een aantal uurtjes het Edslan meer op, sfeer proeven. Zouden de snoeken al op het ondiepe liggen?

1e Visdag Edslan
Het water op. Lex en Gert hadden al een duik genomen. IJskoud. Bekende baaitjes aangedaan maar helaas geen snoek. Water is te koud. Dan maar helemaal achterin de kom. In verleden vaker succes gehad en naar verwachting was dit de stek waar het water wat warmer is als de rest van het meer. Hier was zagen we al snel snoeken op het ondiepe voor het riet en tussen plantjes jagen op kleine visjes. Snoek was in ieder geval gelokaliseerd. Maar wat we ook gooiden aan onze haken bleven ze niet plakken. Maar even later toch succes op een Fatsootje. Mijn eerste snoekje was een feit. Echter voor de boot net voordat ik hem of haar uit water wou pakken schoot de haak los. Wel gvd!

Double Hook up EdslanHierna bleef het lang stil. Te lang. We zagen wel snoek jagen, ook grote snoek. Maar blijkbaar meer interesse in die kleine visjes. Uiteindelijk maar een licht hengeltje gepakt en een Baby Buster er op gezet om die visjes te imiteren. Na 2 worpen bleef er een snorkel van rond de 40 cm plakken. Tactische wijziging pakte goed uit. Gert pakte op het zelfde moment een klein baarsje van rond de 10 cm. Soort van double-strike. Volgende worp wederom raak voor mij. Blijkbaar zijn tweeling broer aan de lijn want de snoek zal ook net geen 40 cm zijn geweest.

Hierna kregen we een telefoontje om terug te komen naar het Wärdshus. Een bootverhuurder was eerder gekomen en wilde iemand zien en zijn boot afrekenen. Dat was klote. Wij dan maar terug. Begon het nog te regenen ook! Zeiknat kwam ik aan, geen regenpak in de boot meegenomen. Maar bootverhuurder al weer weg . . . Wilde niet te lang wachten. Of we dan maar morgen de huurboot in Bengtsfors willen ophalen. Wisten we ook meteen waar we de volgende dag wilde vissen: Lélang.

Afbeelding 059’s Avonds weer lekker eten, door Johan verzorgd, maar toch redelijk moe vertrokken de meeste tussen 22:00 – 22:30 naar bed.

Share Button