Stormend dagje op meer Ärr

Nieuw meer, nieuwe kansen, gisteren was het Kwalitatief Uitermate Teleurstellend. Dat moet beter. We gingen met zijn allen naar het meer Ärr, vorig jaar uitermate succesvol. Flinke storm (windkracht 4 met de huurbootjes is niet er prettig), golven van een meter en schuimkoppen erop. We startten met het uitkammen van de rietkraag links van de trailerhelling. Hier pakte Gert zijn eerste snoek van de dag, mooie 80’er.  De rietkraag leverde verder niets op. Op naar de lange rietkraag rechts van de trailerhelling.

Deze rietkraag lag ook vol op de wind. Moeite op de boot onder controle te houden. Wederom zwaarder kunstaas aan de lijn om wat gevoel te houden in het woelige water. Hier pakte ik 2 snoeken en Gert ook 1. Dat ging lekker. Ook wat missers. De rietkraag hebben we met rust gelaten, eind van de visdag komen we hier afsluiten. In de volgende baai, hoe mooi deze ook is vol met riet, geen actie te zien. En zo verliep de rest van de ochtend. In een baai uit de wind was het heerlijk vissen. Natuurlijk meteen de River2Sea S-Waver er aan geknoopt. Deze zorgde voor flink wat actie. 4 aanbeten gemist van snoeken, 1 snoek zelfs 2x. Ach River2Sea is nieuw, ook voor Zweden. De snoeken moeten er nog even aan wennen. Dan maar een stukje trollen. Grote Fatso er op en deze bracht voor zowel mij als Gert een snoekje op. Lunchtijd. De boten werden geparkeerd uit de wind p een eiland. Verhalen uitgewisseld. Iedereen had snoek gevangen.

Tijd om weer te vissen. Het ging nog harder waaien, begon ook nog eens te regenen én de fishfinder kapte er mee. Accu leeg. Waarom heb ik ieder jaar gekloot met boot of fishfinder. Vooral fishfinder is hard nodig om de diepte te bepalen met trollen. Trollen werd dan ook niets met het grillige bodemverloop vlak uit de kant. Dan maar het meer oversteken, om een rietkraag aan de overkant uit te vissen. Dat werd weer lekker nat worden met spatwater. Rietkraag leverde een misser voor mij op maar ook 1 snoek van rond de 60 cm voor mij. Gert bleef niet achter en pakte er ook een. De boot was in de wind niet meer onder controle te houden. Werden het een beetje zat.

Ik wist nog een baaitje met kleine snoek wat een beetje uit de wind lag. Tijd voor een R2S S-Wavertje, de kleine versie er aan te doen en kijken of ik een snorkel kon verleiden. Wederom gebeurde het hier dat 2 snoekjes mijn S-Waver miste en loste. Ongelofelijk. Dan maar terug naar de rietkragen bij de trailerhelling. Inmiddels had ik 6 snoeken en Gert had er 4. In iedere geval eindelijk dubbele cijfers. Het stormde inmiddels, en zo goed en kwaad als het ging werd de rietkraag uitgekamd. Gert pakte 2 snoeken en ik was toch al lekker in vorm en miste een snoek en verspeelde er ook nog 1. Kappen er mee, vissen in die golven met die wind is niet meer te doen.

De vooruitzichten beloven niet veel goeds. Morgen zelfde weer, dan 1 dagje iets minder wind maar aan het eind van de week gaat het los met windkracht 5 tot 7. Hopelijk is het Zweedse weerbureau net zo slecht als dat van Nederland n hun voorspellingen. We gaan het meemaken.

Share Button