Balen op Mellan-Svan en Ärr

Ook dit is Zweden. Nagenoeg niets kunnen vangen, wat je ook probeert. Het is nu al de 3e dag met maar 1 snorkel snoek per dag gevangen. Met een opgekropt “baal” gevoel typ ik dit verslag.

Mellan-Svan
Gisteren gevist op een nieuw meer: Mellan-Svan. Trailerhelling ontdekt via your friend Google (Maps). Het meer is een plaatje:
SAMSUNG CAMERA PICTURESBaaitjes met riet en 2 mooie lange uitlopers ook vol met riet. Er stond een zeer pittig windje. Bij het traileren pakte Bert al een klein snoekje. Dat beloofde wat. Gert en ik hebben maar een klein deel van het meer uitgekamd. In de uitloper met riet aan de kant, wind en een zonnetje erop, maar resultaat: alleen een losser voor mij. Verder niets. In uiteinde van de baai een grote kom met riet, een heuse kraamkamer voor snoek.
Hier pakte ik een klein snoekje. De 0 is weggepoetst. Even later pakte Gert ook een klein snoekje tussen de rietjes in het water met een spinnerbait. Hierna bleef het lang stil.
Langzaam trollen voor Gert met groot kunstaas en ik mee trollend en kantjes uitwerpen. Hier pakte Gert nog een schitterend getekend snoekje. Maar de moed was inmiddels in onze schoenen gezakt. De anderen hadden ook een handvol snoeken gevangen. Gert wilde al het water af. Ik had hier nog geen trek in. Compromis gesloten om nog de plateaus van 2 eilandjes af te vissen en dan te stoppen.

Het afvissen leverde niets op. Om half 2 al van het water af. We besloten om nog een paar uurtjes vanaf de kanten te vissen. Met de jeep flink de bossen in op onverharde weggetjes een meertje zoeken. Deze vonden we. SAMSUNG CAMERA PICTURESNa flink wat klauterwerk sta je langs de waterkant en zie je dat het onbegonnen werk is. Ruim 50 meter zeer ondiep water met riet er in. Wel wat worpjes met River2Sea Wideglide gemaakt. Maar er lag geen snoek. Dan maar terug naar het Wärdshus en songfestival kijken. Zover kwam het niet, viel al bijna in slaap op de bank, dus na de deelname van onze Anouk, mijn bedje opgezocht. Hopend dat de volgende dag op Ärr meer oplevert.

Ärr
Gert wilde vandaag met de kayak. Toon (Kayakfishing Dalsland) leende zijn kayak uit aan Gert en Toon ging bij mij aan boord. Ik speelde kapitein vandaag. Strijdplan vandaag: rietkragen en ondiepe plateaus werpend uitkammen en tussendoor trollen. Toon pakte al snel een snoekje op de Strike Pro Wolf Tail JR. Dit bleef zo de gehele dag.
SAMSUNG CAMERA PICTURESHer en der pakte Toon zijn snoekjes. Werpend en trollend. Wat ik ook probeerde, ze wilde bij mij niet bijten. Uiteindelijk in de middag in een baaitje was een snoekje zo vriendelijk om mij van de 0 af te helpen. Ik bleek dus voor Toon de ideale kapitein / visgids te zijn. Hij ving 10 snoeken maar verspeelde ook een aantal serieuze vissen. Dus niet saai bij ons in de boot.

Vandaar dus mijn klote gevoel; 3 dagen lang alles uit de kast gehaald en maar één snorkel van 40 cm per dag . . . Hier kom ik niet voor. Eens kijken wat we morgen gaan doen.

 

Share Button