Gezellige dag op Mellan-Svan

Ondanks een mindere dag op Mellan-Svan, blijft het meer wel trekken. We hadden maar een klein gedeelte gevist en op Google Maps ziet het er gewoon vroeg uit. Toon is mijn vismaat in de boot vandaag. Last van zijn knie maakte het voor hem onmogelijk om in zijn kayak te stappen. Samen met Wim en Bert gingen we wederom naar het meer Mellan-Svan toe, maar dan het zuidelijke gedeelte. Het was mooi weer, straf zonnetje; maar wel aardig wat wind.
Haakon vindt kunstaas terugHet zuidelijke gedeelte van dit meer zag er veelbelovend uit; een 2 tal lange armen wat eindigde in rietkragen en hier ook hogere temperaturen. In de eerste baai zat ik meteen al vast met mijn Busterjerk. Bleek ik de Busterjerk in een partij stenen wat net onder water ligt klemvast geparkeerd te hebben. Dat werd dus een resque & save mission. Dan maar weer verder varen en verkennen. In een ander kommetje in de eerste lange arm van het meer loste Toon een snoek en ik mistte er een. Geen grote rakkers maar met licht materiaal altijd leuke pret. Hierna bleef het stil. We vaarden dieper de arm in en aan het eind een mooi ondiep stuk met veel losstaand riet. Een echte kraamkamer. Helaas weinig actie.
Haakon R2S Ripper_1Wel ving ik een klein snoekje op de River2Sea Ripper. Mooie twitchbait, gaat wel 1,5 meter diep. Mooie flankende actie als je tikken geeft (rippen op zijn Amerikaans) met een side to side actie waarbij kogeltjes in het lichaam lekker ratelen. Deze gaat in de Nederlandse kanalen zoals de Schie zeker vis op leveren van de zomer. Wel de middelste dreg er afgehaald, 3 is te veel.

Ook Toon pakte zijn eerste snoekje. Op naar de andere arm van het meer. Trollend langs de rotswanden leverde geen vis op. Even later een kommetje met wat riet en 1,5 water er voor leverde een leuk snoekje op voor mij. De tijd kroop al weer richting de middag. Vlak bij lag een aardige baai met 7 meter water in het midden en aan de kanten een klein taludje wat snel de diepte in ging. Gooien met een Buster jerk voor grote snoek leverde niets op. Een River2Sea Jerk Shad leverde een mooie volger van ruim 80 cm op die op het laatste moment een uitval deed maar het kunstaas mistte. Alles mooi te zien in het glasheldere water. De snoek liet zich niet meer zien helaas.
SAMSUNG CAMERA PICTURESWim en Bert hadden ook een paar snoeken gevangen en kwamen naar ons toe om ook in de baai uit de wind en lekker in het zonnetje mee te lunchen. Toon zat wat te pielen met een Salmo Boxer en gooide de kant uit. Bij wat onderwater rotsen dook er zowaar een leuke snoek op. Mooi lunch spektakel. Na het eten en een paar koppen thee was de batterij weer opgeladen.

Een mooi vistraject lag voor ons klaar: grote kommen waar de straffe wind op stond. Iets troebeler water. Dat moest vis opleveren. En dat deed het ook!

Geen enorme aantallen maar Toon en ik hadden in iedere kom wel actie. We vingen een aantal snoeken (rond de 50-60 cm) maar vooral ik loste ook weer genoeg. De snoeken waren voorzichtig. Geen knalharde aanbeten. Je zag volgers tegen je kunstaas aan tikken bij de boot maar ze hapte niet toe. We hebben iedere kom uitgegooid en getrold. Tot het tijd was om terug te gaan. We hielden dezelfde koers aan om trollend terug te gaan naar de trailer helling. Ik had de grote Salmo Fatso er op zitten en een aantal snoeken hadden er wel trek in.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Al met al een gezellige dag in een schitterend viswater. Jammer van de straffe wind waardoor je het driften soms te snel ging en je na een paar worpen de boot uit het riet moest halen. Maar ik heb me prima vermaakt die dag en mijn kop is weer een stukje roder geworden.

Share Button

1 thought on “Gezellige dag op Mellan-Svan

Reacties zijn gesloten.